HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Licit a nyugdíjas szavazatokra

2010.01.20. 20:21 adótfizető

A FIDESZ és az MSZP megkezte a licitet a legnagyobb szavazórétegért a nyugdíjasokért. A tét nem kicsi. Az MSZP-nek létkérdés, hogy középpárt maradjon, a FIDESZ-nek pedik kell ez a szavazóréteg, hogy egyedül kormányozhasson. Mindenki ötletel, ahogy tud, de a probléma lényegi kérdéséről nem akarnak beszélni.

Mi is ez? A magyar korfa szerkezetében van 2 púp, azaz 2 olyan korosztály, akik sokkal népesebb számúak, mint az átlag (Ratkó-korszak). Az egyik pont most megy nyugdíjba. Ha a másik fiatalabb réteg is nyugdíjba megy 25-30 év múlva, akkor a rendszer finanszírozhatatlan lesz, merthogy ezt a népes réteget már nem tudja majd eltartani a gyér befizetői réteg.

 

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr511688531

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyugdíjasokat nyugtat Bajnai 2010.01.21. 19:40:03

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint nincs szükség azonnali nyugdíjreformra, a magyar nyugdíjrendszer az elmúlt időszak intézkedéseivel fenntarthatóvá vált.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2010.01.21. 09:22:44

Ja.
És ezek a majmok semmi mást nem tudnak, mint a 3 millió nyugdíjasnak osztogatni! Akkor finanszírozzátok is! Én meg szurkolok, hogy minél több fiatal, aki kitermel az ingyenes felsőoktatás húzzon innen külföldre, ne adja a nevét ehhez.
Szebb jövőt!
süti beállítások módosítása