HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Viktor: 2020-ig nem lesz EURO

2011.02.05. 16:10 adótfizető

Viktor szerint 2020-ig biztosan nem lesz itt euró. Én még úgy emlékszem, hogy korábban ezt másképpen látták, és az volt a mantra, hogy amint hatalomra kerülnek, megteremtik a bevezetés alapjait (Varga Mihály említette ezt szinte havonta).

De a lényeg: eurót akkor lehet bevezetni, ha sok feltétel mellett a külkereskedelmi mérleg nem deficitet termel, hiszen negatív külkereskedelmi mérleg esetén nincsenek meg a lehetőségek euró megszerzésére csak hitel által, azaz az ország eladósódik.

Másképpen fogalmazva itt olyan termékeket kell tudni előállítani, amelyek az EU piacain belül versenyképesek. Ha ilyenek nem lesznek, akkor kipukkad a lufi és megint jöhet nemzeti valuta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr842640342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása