HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

A-Team : Az állam mondja meg, hogy a magánszektorban mennyi lesz a béremelés?

2011.02.15. 21:34 adótfizető

"A Fidesz szerint a magáncégek sem úszhatják meg a béremelést, és akciócsoportot hoznak létre, hogy az új adórendszer miatt ne csökkenjen senkinek a fizetése. A vállalkozók tiltakoznak a kompenzáció ellen - Rogán Antal a gazdasági és informatikai bizottság elnöke, és Dávid Ferenc, a VOSZ elnöke lesz az Este vendége. "

Tegyük félre az ötletnek a piacgazdasággal való szembetűnő ellentmondását.

Tegyük tehát fel, hogy valóban megmondhatja az állam bácsi (lásd 2/3), hogy a Bakfitty Bt-ben mennyi bért kell emelni, hogy az SZJA változás miatt ne járjon rosszul a munkavállaló.

Ebben az esetben annyit tett az állam, hogy a vállalkozásokkal fizetteti meg az alacsony jövedelműek megnövekedett SZJA terhét az arra rakódó járulékokkal együtt.

Példa:

Legyen X a 2010-es havi nettó bére az alacsony keresetű Józsi bácsinak, aki a Bakfitty Bt-ben alkalmazott. Ez 2011-ben X - Y lett, ahol Y az adóváltozás miatti csökkenés. A 2010-es bér (X) és a 2011 bér (X-Y) után fizetendő járulékok majdnem azonosak. Na most Rogán Antal bizottsága azt szeretné, ha ez nettóban ismét (legalább) X lenne. Növelni kell tehát a nettó bért Y-nal. Ehhez azonban a bruttó is növelni kell, ami pedig a járulékokat is megnöveli. Vagyis a vállalkozás fizeti meg Viktor és Matolcsy (Mekk) mester adóátrendezését kamatostul.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr602664015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása