HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Vajon miért emelte a FIDESZ 50%-al az ingatlanadót Szentendrén?

2011.03.01. 18:37 adótfizető

Szentendrén van ingatlanadó.

A FIDESZ vezette be 2007-ben. (Ezt Szijjártó Peti a mai napig nem hiszi el.)

"Építményadót a Szentendre illetékességi területén fekvő lakás és nem lakás céljára szolgáló épületek, épületrészek után kell fizetni.  Az adó alanya az, aki az év első napján az ingatlan tulajdonosa. Amennyiben az ingatlant az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vagyoni értékű jog terheli, az annak gyakorlására jogosult az adó alanya." //forrás: Szentendre város honlapja

Az adó mértéke évente:

- lakás célú építményeknél: 300 Ft/m²,

- üdülőnél:  1350 Ft/m2

Igen, jól érti mindenki, alapterülettel arányos az adó, nem pedig értékkel. Tény, hogy 2010-ben 200 Ft/m2 volt a lakások esetén az ingatlanadó, vagyis 50 azaz ötven %-os emelés történt.

Miért is? Mert itt is deviza alapú hitelből épült az uszoda (ami deficitet termel folyamatosan) és a város vezetése rájött, hogy nem bírja fizetni sem a hiteltörlesztést, sem pedig a deficitet.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr622702019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása