HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Egy történelmi hiba

2011.05.11. 21:42 adótfizető

A napokban volt hír a TV-ben és az interneten, hogy egy alvállalkozást nem fizettek ki a megrendelői egy vasútállomás felújításánál. Természetesen alvállalkozói láncok alakultak ki és aki a tényleges munkát végezte a lánc cégén ahhoz a megrendelő (MÁV) pénze már nem jutott el. A vállalkozó szerette volna elvinni a jogos tulajdonát, de a MÁV (fegyveres!) biztonsági emberei nem engedték.

Hasonló történt a Megyeri (Chuck Norris) Híd esetén is és számos állami cég által megrendelt infrastrukturális beruházásnál.

Mi itt a hiba? És mi lett volna a megoldás?

Igen egyszerű: a rendőséggel kellett volna garantálni, hogy az alvállalkozó elvihesse a ki nem fizetett, beépített tulajdonát. Ebben az esetben egy földbe épített transzformátort.

Miért lett volna ez jó? Azért, mert ekkor az állami megrendelő megtapasztalta volna, hogy nem elég a generálkivitelezőt kifizetni, hanem olyan szerződést kell kötni, hogy az alvállalkozót kifizetéseit is szavatolja a generálkivitelező.

Kár, hogy kihagytuk ez a helyzetet.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr142896886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása