HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Jön a magánnyugdíjpénztári döntés (Kedves pályakezdő: legyél Te is magánnyugdíjpénztártag!)

2011.08.28. 17:12 adótfizető

A döntés jelentősége óriási.

Többen nem értik a lényeget ezért röviden kifejtem.

1, Nyilván a 100.000 maradót érdekli, hogy lesz-e állami nyugdíja vagy sem.

2, Ez a fontosabb: tegyük fel, hogy az AB elkaszálja a állami rendszerből való kizárást.

Ekkor szinte minden pályakezdő a magánrendszerbe fog belépni (teljesen önkéntes alapon), hiszen az most sem tilos:

"Ha még nem töltötted be a 30. életévedet és munkaviszonyban állsz, vagy nyugellátásra megállapodást kötöttél, akkor számodra is nyitva áll a lehetőség, hogy belépj egy magán-nyugdíjpénztárba, függetlenül attól, hogy voltál-e már pénztártag vagy sem." //www.ing.hu

Vagyis ugyanott leszünk, mint amikor elkezdtük a magánrendszert, csak azzal a különbséggel, hogy most az megy majd oda, akinek lesz tisztességes fizetése és nem mindenki.

Emiatt pedig az állami alapban lévő pénz (felosztó-kiróvó játék) kevés lesz a most visszalépett nyugdíjak kifizetésére, hiszen egyrészt a fiatalok kevesebben is vannak, másrészt pedig ők is inkább az magánba mennek, vagyis a TB rendszerbe csak a járulék kb 2/3-a érkezik be tőlük.

Értjük?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr853185770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása