HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Miért bukik meg a 2012-es költségvetés?

2011.09.29. 21:27 adótfizető

Brüsszel elmeszelte a telekom-adót, ami 2010-től jelentett évi 60Mrd Ft bevételt. Természetesen a nemzeti együttműködés kormányának fájdalmas lenne beismerni a hibát, tehát az uniós bírósági eljárását kérve ad egy kis laufot neki. Ekkor majd 180 Mrd Ft-ot kell jövőre visszafizetni kamatostul (3 évnyi adó) és mindezt úgy, hogy már számos sebből fog vérezni a költségvetés bevételi oldala enélkül is.

Az 1,5%-ra tervezett gazdasági növekedés sem fog bejönni, itt kb 100 Mrd-s kiigazításra lesz szükség és évekre sem lehet érdemi növekedéssel számolni.

Ott van még a magánnyugdíjpénztárak ügye. Ha az Alkotmánybíróság elmeszeli a magánban lévők kizárását az állami nyugdíjból, akkor a 30 év alatti fiatalok többsége azonnal belép a magánba (0-ás kontóról indulva) és ez további 100 Mrd Ft bevételkiesést okoz éves szinten.

Van tehát jövőre 380 Mrd Ft új megszorítási igény az eddigi 500-800 Mrd Ft-n felül és tudjuk, hogy ez utóbbi is erősen kétséges.

Be fog tehát bukni a Matolcsy-vakló módszer. Az eredmény 340Ft-os EURO, 460 Ft-os benzin és/vagy 9%-os alapkamat lesz és hatalmas munkanélküliség.

Szánalmas lesz nézni, amint Viktor IMF hitelt kér majd végül, mert nem tud máshogy devizához jutni. Vagy felveszi a piacon 9%-os kamatra.

A második negyedév után már minden kiderül. Coming soon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr903266254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása