HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

A Fidesz (Páva Zsolt vezetésével) ingatlanadót vezet be Pécsen

2011.10.15. 19:53 adótfizető

Megjött a pécsi ingatlanadó is:

"Az új, januártól élő rendelkezés szerint 80 négyzetméterig 200, a fölött 450, 220 négyzetmétertől 900 forint lenne a négyzetméterenkénti adó évente. Magyarán egy 50 négyzetméteres lakás tulajdonosa 10 ezer, egy 100 négyzetméteresé 25 ezer, egy 150 négyzetméteresé 47 500, egy 250 négyzetméteresé pedig 106 ezer forintot fog fizetni jövőre. A számítás alapja a hasznos alapterület."

(http://www.bama.hu/baranya/kozelet/szinte-minden-pecsi-adozni-fog-jovore-405950)

Gondolom mindenki sejti, hogy mi ezzel a nagy baj. Az a gond, hogy az adót vagyoni helyzet alapján kellene fizetni (magyarul: az ingatlan értékével arányosan, esetleg progresszíven is), mert jelen esetben a 200 m2 omladozó parasztház után több adót kell fizetni, mint a 100 m2-es belvárosi luxuslakás után. Nyilván nem lehetne ugyanannyi adót kivetni egy azonos alapterületű panelre és a lakóparki lakásra, mert az érték jelentősen eltér. Csak hát ugye az a baj, hogy a szocik által bevezetni kívánt értékarányos ingatlanadót zsigerből elutasítottuk Petivel (miért is?) és ezt nem lehet lokálisan sem visszahozni, nehogy valaki észre vegye. Pénz kell mindenáron. Erről van itt csak szó.

A földhivatalban ugyanis az ingatlanok alapterülete nyilván van tartva, tehát könnyű az adót ez alapján kivetni.

Ugye senki nem jön azzal a baromsággal, hogy ez nem ingatlanadó, hanem építményadó, vagy kommunális adó. Az ingatlan tulajdonosának (aki a sárga csekket kapja) ugyanis ezt különbséget nehezen lehet megmagyarázni. Valami miatt ezek az emberek ezt nem szokták érteni...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1003305615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása