HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Orbán: "Ragaszkodnunk kell saját megoldásainkhoz"

2011.10.24. 23:12 adótfizető

A címben lévő mondat árulkodó és tökéletesen fogja meg a jelenlegi Orbán-féle adminisztráció legnagyobb problémáját. Nevezetesen azt, hogy valaki azt hiszi, hogy amit tesz, az a cselekménysorozat az egyetlen üdvözítő megoldás. Aki dolgozott már nagyobb cégnél az tudja, hogy ez a gondolkodásmód a tévedések táptalaja és igen veszélyes tud lenni.

De kérdem én: mit oldott meg eddig az Orbán-kormány? A költségvetést nem tudta egyensúlyban tartani a szarvashibái miatt, csak a nyugdíjlopás segítségével, az ágazati különadók pedig lefékezték a gazdaságot.

Az 2012-es növekedési adat jó ha 0,5% lesz és bizony ott van még sok tétel, ami a hiány tartását lehetetlenné teheti. Csak néhány ezek közül:

1, Telekom cégek különadója visszajár (200 Mrd Ft).

2, Magánnyugdíjpénztári tagoknak 14 havi egyéni járulék visszajár (40 Mrd Ft) (Viktor NE LOPJ!)

3, 300-as Euró árfolyam és az állam a legnagyobb deviza adós.

4, Országkockázat az egekben van-> devizakötvényt nem lehet kibocsátani

5, Esetleges leminősítés után pedig kamatot kell majd emelni, hogy ne omoljon össze a forint.

6, 1,5% helyett jó ha 0,5% a növekedés.

Látható, hogy óriásiak a kockázatok és ehhez bizony nem 300-400 Mrd tartalék kellett volna, hanem 700-800 Mrd.

A beígért hiány nem tartható. Ha a fentiek többsége 2012-ben realizálódik, akkor Viktor meg fog bukni és mehet az IMF-hez az aktuális kormány.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr113327653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása