HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Ki lesz ma tanár?

2010.01.10. 00:33 adótfizető

A természettudományos oktatás magas színvonala tette lehetővé annak a mérnök, informatikus régetnek a kiképzését, amelyre az ide települő multik ma is támaszkodnak. Sajnos azonban látni kell, hogy a képzés már korántsem a régi. Ennek több oka is van, amelyek közismertek, de tenni ezek ellen senki sem akar:

  1. Szakfelügyeleti rendszer megszüntetése.
  2. Hallgatók létszámának mesterséges felduzzasztása Pokorni Zoli idején, ami a bekerülési ponthatárok drasztikus csökkentését vonta maga után.
  3. Normatív finanszírozás következményeként a felvételi pontszám tartósan alacsony marad.
  4. Tanára pálya presztizsének csökkenése.

Jópár éve már, hogy többnyire az megy tanári szakra, aki közepes-gyenge képességű és jobbat nem tud. Óriási költségen termeljük a selejtet - természetesen szakmai és nem emberi értelemben. Jó ez így? Még a delikvensnek sem jó, mert annyira azért ő sem hülye, hogy nem tudná, hogy igen alacsony színvonalú tudással rendelkezik. Lajosnak  ebben igaza van. Csukjuk már be végre azt a felesleges kb 20 egyetemnek nevezett intézményt, amelyek gyenge színvonalon muzsikálnak. Ja kérem, hogy morcosak lesznek majd akik most oda járnak, mert hát kell a diploma? Ez van.

mostani diploma = 20 évvel ezelőtti érettségi

El kellene kezdeni gondolkozni...

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr651660383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kondor 2010.01.10. 18:52:29

Amíg a tanárok nem kapnak nagyobb társadalmi (erkölcsi és ANYAGI) megbecsülést, nem fog javulni a helyzet. Ma a selejt neveli a gyerekeinket. Kinek jó ez?
Két évtizede még büszkék voltunk arra, hogy az ország mennyire gazdag tudás-tőkében (ha már minden más szempontból szegény is). No, ma már nem vagyunk büszkék.
Ma egy olyan magyar család, melynek mindkét szülője pedagógus, és három gyermeket nevel a pedagógus-fizetésből, a létminimum alatt nyomorog. Ki az a hülye, aki bevállalja az ilyen jövőt?
Bővebben: sullyedomagyarorszag.blog.hu

Valleypond 2010.01.31. 22:20:44

Már bocs,de ne általánosítsunk!Magyar szakon diplomáztam az ELTE-n,az évek alatt nem volt rosszabb átlagom,mint 4,5.A csoporttársaim többsége (évfolyamonként akár 60-70) szinte mind jó képességű volt,nem egy pedig kiemelkedően tehetséges,OTDK-ra vagy egyéb versenyekre járt.

Abszolút nem vagyok közepes-gyenge képességű vagy nem tudnék jobbat.Egyszerűen szeretek tanítani,még azt a sok bunkó,aljadék gyereket is,akit a szülei csesznek megnevelni,de ugatni tudnak a tanárokra.
süti beállítások módosítása