HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Nem kell nyugdíjreform? Sajnos kell.

2010.01.21. 21:16 adótfizető

A miniszterelnök úr és az idősügyi tanács is feleslegesnek tartja a nyugdíjreformot, mondván ez most jó ideig elketyeg így. Sajnos nem így van.

A rendszer rengeteg ponton, lényegében alapjaiban szorul újragondolásra.

Csak 1 példa. Miért kellett kitalálni az özvegyi nyugdíjat? Azért, mert a házastársaknak nem az együttes járulék átlaga lett jóváírva személyenként, hanem a jobban keresőnek (tipikusan a férfinak) lényegesen több, kevésbé jól vagy éppen nem keresőnek meg kevéske. Aztán az történt, hogy a magasabb nyugdíjjal rendelkező férfi fogta magát és elhunyt. Ennyi. Én elvárnám egy korrekt rendszertől, hogy megmondja, hogy amennyiben a befizetés nem változik, úgy mennyi nyugdíjat fog a befizető kapni (+-5%). És erről legyen kedves évente értesítést is küldeni. Sokak számára kijózanító lenne...

Az MSZP-nek végre meg kellene érteni, hogy a nyugdíjrendszer nem szociális rendszer. Az csak a befizetett járulékokon alapulhat. Eddig ezt nem sikerült megérteni.

Mesterházi Attila sem érti, amikor még az üdülési csekket is ígéri. Tessék már megmondani, hol van annak a járulékfedezete?

Értjük?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr271691311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása