HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Évértékelő beszédem

2010.02.04. 22:08 adótfizető

Hölgyeim és Uraim!

Az elmúlt év igen rendhagyó volt. Feri csődbevitt bennünket és azóta is hitelből élünk  (ahogy azelőtt is).  Bajnai Úr kicsit rendezte a helyzetet, szerkezeti reformokra azonban már nem futotta az erőből. Lehet persze mondani, hogy bizonyos kiadási tételeket csökkentettünk, de ez önmagában nem szerkezeti reform. Ugyanannyi kórház van és ugyanannyi (sőt több) egyetem és kevesebb adófizető. A nagy állami cégekkel semmi nem történt, a pazarlást könyvelési technikával leplezzük. Aztán majd ha elfogy a zseton, akkor megint odacsúsztatunk egy kicsit meg elengedjük ezen cégek közterheit. Ahogy szoktuk. Nyugdíjvonalon csak csökkentettünk a kiadáson, de nem adtunk választ arra a kérdésre, hogy 25 év múlva miből fogunk nyugdíjakat fizetni. A mostani befizetőket pedig ez érdekli, hiszen minek fizessen valaki járulékot, hogy annak töredékét sem kapja majd meg nyugdíjként? Akkor inkább beteszi a bankba és kész (megjegyzem jobban is jár, mint a nyugdíjpénztári befizetéssel, amire az állam ráteheti a mancsát, ha akarja).

A nagy helyzet az, hogy még a szükséges intézkedések csak külső kényszer hatására tudtak megszületni, mert a szocik mindig megfúrták/felvizezték/felpuhították a lényeget.

Ady Endre: Nekünk Mohács kell

Ha van Isten, ne könyörüljön rajta:
Veréshez szokott fajta,
Cigány-népek langy szivű sihederje,
Verje csak, verje, verje.

Ha van Isten, meg ne sajnáljon engem:
Én magyarnak születtem.
Szent galambja nehogy zöld ágat hozzon,
Üssön csak, ostorozzon.

Ha van Isten, földtől a fényes égig
Rángasson minket végig.
Ne legyen egy félpercnyi békességünk,
Mert akkor végünk, végünk.

Csak annyit mondhatok, hogy talán egyszer valamikor lesz az országban a széles és tudatos adófizetői réteg, de ennek a létrejötte csak egy kitartó pedagógiai munka következménye lehet. Ezért a vegetálás közepette az óvoda/általános iskola/középiskola intézményeket kell először megerősíteni és akkor 5-10 év múlva elindul valami felfelé.

De addig is: csukjuk már be a Vértesi Erőművet! Az a 10.000.000.000. Ft ami évente elmegy rá máshol nagyon kellene.

Ennyi.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr561730526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása