HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Hát azt nem tudtuk kérem szépen...

2010.02.13. 19:38 adótfizető

Kiderült, hogy az egyik polgármester ellen büntetőítélet született 2008-ban felfüggesztett szabadságvesztést kiszabva, de mivel elfelejtette az úr (Orsós János - Gilvánfa) említeni a bíróságon, hogy hát ő polgármester, semmilyen munkaügyi következménye nem lett az ítéletnek. A http://www.gilvanfa.hu/ lapon még ma is Ő köszönt minket.

Ez a 21-századi magyar ugar. Nincsenek egységes adatbázisok és automatikus folyamatok.

Tegyük fel, hogy lenne ilyen rendszerünk. Mi történne ekkor?

1, A jogerős ítélet szerint a bíró bevinné a rendszerbe az ítéletet a személyekre vonatkozó adatokkal (közügyektől eltiltás,...)

2, A rendszer automatikus folyamatot indítana és egy generált emailben értesítést küldene az illetékesnek (körjegyzőség, közigazgatási hivatal), hogy hoppá itt tenni kell valamit, nevezetesen, hogy a polgármester megbizatása megszűnt és új választást kell elrendelni.

Ugye milyen egyszerű?

Teljesen hasonló a helyzet a pécsi skizofrén lövöldözővel is. Azon vitatkoztak az érintettek, hogy kinek kellett volna kit értesíteni (hát miért pont én?). Ott a következő lépések történtek volna:

1, Az ideg-elme osztály orvosa a zárójelentés alapján beviszi a rendszerbe a személyre vonatkozó adatokat, illetve magát a zárójelentést.

2, A lőfegyver engedély kiadás közben a rendszer automatikusan lekérdezi, hogy van-e kizáró oka az engedély megadásának. Ha van, akkor már itt elbukott volna az úriember.

Százezres nagyságrendben vannak ilyen esetek az élet minden területén. Gondoljuk meg, hogy ezek mennyibe kerülnek, illetve mekkora a költsége az ezek után fefolytatott vizsgálatoknak.

Ennyire jól megy nekünk?

1 lakcím megváltozásakor most mehetünk az összes közműhöz, hivatalhoz, bankhoz. Még a Földhivatalnak is saját és nem osztott adatbázisa van! Ennyire ráérünk?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr621755548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása