HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Ez egyházak ne politizáljanak? De miért is ne?

2010.02.25. 20:01 adótfizető

Többször is elhangzott az MSZP szóvivője részéről, hogy hát jobb lenne, ha az egyházak nem fejtenének ki politikai tevékenységet. Nyilván arról van szó, hogy nem tetszik az MSZP-nek, amikor a katolikus egyház más pártra szavazásra biztat. Pedig nincs ezzel semmi baj. Jobb lenne ha az egyházak is bátran véleményt nyílvánítanának hiszen joguk van hozzá. Ekkor viszont már az érem másik oldalát is el kell viselniük, azaz pl minden véleményt nyilvánító személy közszereplő, így nyílvánosan bírálható is, még akkor is ha püspök az illető.

De ha már itt tartunk: miért van az, hogy az egyház tiszségviselőit ingyen TB ellátás illeti meg? Nem kellene ezért nekik fizetni? Vagy tovább megyek: nem kellene nekik is rendesen adózni és járulékokat fizetni? Ezen a téren is rendet kellene tenni és felőlem akár az SZJA 3%-a is mehetne erre a célra. Alapvetően a hiveknek kell eltartania az egyházakat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr631790460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása