HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Mesterházy Attila sem érti - a gázáremelés

2010.03.27. 14:59 adótfizető

Kedves Attila!

A MTV-ben adott interjú kapcsán nekem úgy tűnik, hogy a gázáremelést nagyon nehéz megértenie. Ugye ott van az a fránya képlet, amibe be kell írni az adatokat és kijön belőle a gáz ára. Hiába mondja neki az ember a számolás közben, hogy minél kevesebb jöjjön ki, a számológépet nehéz rábírni a politikai érdekek figyelembevételére. Egészen egyszerűen nem lehet vele tárgyalni, sőt többször is ugyanazt számolja ki az a böszme.

Ha jól értem, akkor mondjon le a miniszter is és az energiahivatal vezetője is. Miért is? Mert használták a nyilvános képletet? Ha én is használom és saját magamnak kiszámolom az árat, akkor én is mondjak le?

Elhangzik az is, hogy hát biztos rossz a képlet (merthogy nem tetszik a végeredmény). Jó. De mikor lett rossz? Eddig a többszöri gázáremeléseknél még jól volt? Teljes a zűrzavar a fejekben. De ha rossz a képlet, akkor miért mondjon le a miniszter és a hivatal elnöke?

Tudom persze, hogy az a 2-4%-al kevesebb szavazat, amit ez a gázáremelés okoz idegességet vált ki. Hiszen ez 6-10 képviselővel kevesebbet jelent majd  a végelszámolásnál és ők morcosak lesznek és az is lehet, hogy el kell menniük dolgozni.

De félre a tréfával, az igazi megoldás az lenne, ha heti rendszerességgel kitenné az energiahivatal a képlet által mutatott eredményt a honlapjára és akkor senkit nem érne váratlanul az emelés.

Ennyi.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr581872921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása