HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Akkor most alapkamatot kell majd emelni?

2010.06.05. 20:04 adótfizető

Az eheti kormánykommunikáció meglehetősen gyenge volt. Sokaknak, és sokba került.

Kiderült, hogy 2 nap alatt lehet 20 Ft-ot gyengülni az Euróval szemben és még abban talán a jegybank tompító hatása is benne volt, hogy csak ennyit gyengült szemünk fénye : a forint. Ha megint 2 ilyen nap jön, akkor az HUF/EUR árfolyam megint 310 lesz. Egyszer már megismertük ez mit jelent.

Nem hiszem, hogy Petinek/Lajosnak ez megér ennyit, csak ezért, hogy ne kelljen kimondania, hogy srácok ezt elbaltáztuk. Mert a végén biztosan ki kell majd mondani.

Jól jött persze a hétvége, mert zárva vannak a pénzpiacok és a fejekben rendet lehet (és kell is) tenni.

A jövő héten viszont már nem lehet majd mellébeszélni, nem lehet a kormányprogramban lévő kommunikációs panelekkel operálni, hanem konkrétumokat kell mondani és a kontrétumok hatását valós adatokkal alá kell tudni támasztani.

Ha ez nem megy, akkor bizony kamatot fog emelni a jegybank, mert (jelentősen) megnőtt a kockázati felár. Ha nem tenné, akkor a hitelességével játszik és ezt nem engedheti meg.

Azt már csak remélni merem, hogy Peti nem sortolja az OTP részvényeket esésre játszva.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr932059164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása