HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Font Sándor és az alkalmi munkavállalás. Olcsó húsnak híg a leve.

2010.06.21. 22:10 adótfizető

A képviselő úr beterjesztette az alkalmi munkavállalás új szabályait. Alapvetően itt 2 problémakörről lehet és kell beszélni.

1, A munkavállalás tényének bejelentése az APEH felé: ezen a területen van előrelépés, a lényeg az, hogy minden résztvevőt 1 db adattal lehet bejelenteni. Nincs már a sokak által közkedvelt: név, anyja neve, született, ilyen szám, olyan szám, ... adathalmaz.

(Csak megjegyzem: ez szokott engem gyakran az őrületbe kergetni, hogy minden hivatalnak kell ez a redundáns adathalmaz.)

2, A közteher mértéke és a befizetett pénzért kapott szolgáltatások: itt nem tiszta a kép. Eddig 30% volt a köztere és most 10% lesz. Hurrá. Sajnos azonban azt el felejtették mondani, hogy a 30%-ban van nyugdíjjárulék is, meg TB, a 10%-ban pedig csak TB. Magyarul: ez az idénymunka nem számít bele a nyugdíjba. Ez veszélyes dolog. Egyúttal érdekes lépés a magánnyugdíj felé (a Fidesztől!) nevezetesen azt mondja, hogy ha nyugdíjat akarsz, akkor ne legyél idénymunkás, avagy legyél kedves félretenni magadnak. Vagy másképp: ha nem akarsz nyugdíjat, akkor nem kell nyugdíjjárulékot fizetni. Tiszta sor.

De mit fogunk majd csinálni 10-20 év múlva azzal a rengeteg emberrel, akik elérik az öregségi nyugdíj határát és nem szereztek nyugdíjjogosultságot?

Magyarul: a nyugdíjuk 0 Ft.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr662099475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása