HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Az IMF keménykedik - hol szorítsunk meg?

2010.07.17. 00:12 adótfizető

Úgy tűnik az IMF-re nem tudott hatni a magyar tárgyalócsapat. Ha kell a zseton, akkor meg kell szorítani. Bevételt növelni már nem lehet, illetve lehetne, ha a kormány feladná a bejelentett (de el nem fogadott) adójavaslatait. Az egykulcsos SZJA amúgy sem jó.

Node hol szorítsunk meg? Kb 120 Mrd Ft-t kéne megfogni (év végéig), ami nem kismiska. Többféle startégiát lehet követni. Vagy kitalálunk egy nagyot pl bankadó, vagy sok kicsit, de azzal több a macera.

Tippek:

1, "Gyulabérlet" megszüntetése, illetve a korhatár 70 évre való emelése.

2, Adó a gyógyszergyártó cégekre, mert nagyon nyereségesek.

3, Gyes/GYEd?

4, Adóztassuk meg az internetet. 100 Ft/ Mbit adó előfizetésenént. 2.000.000. előfizetéssel számolva kb 2 Mrd Ft havonta a bevétel.

5, Minden budapesti autós fizessen havi 1000 Ft-ot a BKV kasszájába az államon keresztül és a bejövő havi 1 Mrd Ft-vel lehet csökkenteni az állami támogatást. Ez 6 Mrd Ft jelent erre az évre. Vidéken hasonló.

Kéne csinálni pár nap alatt egy nagy táblázatot, aztán megrostálni és benne hagyni a vállalhatóakat és az eredményt pedig a Petivel elmondatni.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr802156585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása