HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Tolvaj banda. A törvény jó, csak el kellene olvasni.

2010.08.30. 22:55 adótfizető

Politikai hovatartozástól függetlenül divat a parlamenti képviselők között az adófizetők meglopása költségtérítés címén. Sokan azt mondják, hogy hát ez a törvény szerint jár. Nézzük meg azt a törvényt pontosan (1990. évi LVI. törvény, 4.paragrafus):

4. § (1) A nyilatkozata szerint Budapesten lakóhellyel nem rendelkező képviselő részére az Országgyűlés hivatali szervezete - lehetőség szerint - szálláshelyről gondoskodik. Az a képviselő, akinek részére az Országgyűlés hivatali szervezete szálláshelyet nem tud biztosítani, vagy arra a képviselő nem tart igényt, képviselői tevékenységével összefüggő igazolt szállásköltsége megtérítésére jogosult.

(2) Az a képviselő, akinek lakóhelye nyilatkozata szerint nem egyéni választókerületében vagy abban a megyében van, ahol területi listán megválasztották, ugyancsak jogosult képviselői munkájával összefüggő igazolt szállásköltsége megtérítésére.

(3) A havi szállásköltség térítés a képviselő havi alapdíjának az 50%-át nem haladhatja meg.

 

Minden szónak jelentősége van: "képviselői munkájával összefüggő igazolt szállásköltség"-re jár csak pénz. Nem lakhatási támogatás. A különbség óriási.

 

1, Igazolt: igazolni kell tudni az összeget.

2, Szállásköltség: valós (szállás)költségre kell a felvett pénzt költeni. Mást abból venni nem lehet.

 

Aki nem erre költötte az bűnöző.

Ilyen egyszerű.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr742260265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása