HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

A roma integráció - a korrekt megoldás

2010.01.14. 21:39 adótfizető

A romák leszakadása már az óvodában elkezdődik és az általános iskolában visszafordíthatatlanná válik: nehezen tanulnak meg olvasni, írni, kombinációs, absztakciós készségek nem fejlődnek ki és lényegében bezárul előttük az oktatás jó esetben a középiskolával.

Hasonlóan a japán gondolkodásmódhoz nem azt érdemes keresni, hogy ki a hibás, hanem azt, hogy hogyan lehet erre megoldást találni, hiszen így mindenki vesztes.

1, Vesztes a romaság, mert eltartottnak érzi magát és 0 Ft lesz a nyugdíja, már ha megéri.

2, Vesztes a társadalom, mert egy inaktív csoportot kell eltartania hosszú távon. Ha nem segélyez megfelelően, akkor nyílvánvalóan növekedni fog a bűnözés. Valamint tehetséges embereket vesztünk el, akik potenciális adóforintjaikkal hozzájárulnának a közterhekhez, ha lenne keresetük.

Nem jó ez senkinek.

Lássuk, mi tehát a megoldás. Igen egyszerű, de nem olcsó rövid távon. Mentorprogram kell sok-sok óvodapedagógus és iskolai tanár részvételével és célzottan. 1 mentor 5-6 fő fejlődéséért felelős és egy központi rendszerben napra pontosan értékel mindenkit, hogy lássuk hol kell segíteni. Akinek a gyermeke ebben részt vesz, azt az állam támogatja. Mit csinál a mentor konkrétan:

1, Ellenőrzi, hogy a rá bízott gyerekek nem maradnak le a tananyaggal. Sokszor a szülőnek fogalma sincs arról, hogy a gyereknek milyen jegyei vannak.

2. Ha ilyet tapasztal, akkor megszervezi a korrepetálást és hasonlóak.

3. Ő az, akit mindig meg lehet keresni segítségért.

4. Értékel.

Lényegében tehát ellátja a gyereknevelés azon részét, amelyeket a szülők nem tudnak.

Miért kerül ez sokba? Mert 100.000 gyerekhez kell 20.000 mentor és ezeket az embereket meg kell rendesen fizetni kb 15-20 évig. 15-20 év alatt mennek majd át ezek a gyerekek az oktatási rendszeren és lesznek sokan szakképzettek. Vagy ezt választjuk még időben, vagy magyarázkodhatunk a gyerekeinknek és az unokáinknak, hogy egy kezelhetetlen problémát hagytunk nekik örökül.

És még valami: adjon már az állam egy jegyzőt a roma önkormányzatba, mert az igazán botrány, hogy ahány vezetője volt eddig a romaönkormányzatnak az mind bíróság előtt állt számvitelei fegyelem megsértése, csalás, hűtlen kezelés, közokirathamisítás bűncselekmények egy kombinációjával.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr241673211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása