HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Az adójóváírás - sokak kedvence

2010.02.06. 19:23 adótfizető

A minap töltöttem ki egy SZJA bevallást és részletesebben megismerhettem egyik nagy találmányunkat az adójóváírást. Ennek a fogalomnak az a célja, hogy a minimálbért mentesítsük az SZJA alól, trükkösen-magyar módra. Lényege, hogy a minimálbért terhelő havi SZJA (havi 11340 Ft) levonható abban a hónapban az éves adóból, amielyikben volt a delikvensnek bérjövedelme (legalább 1 Ft). Ha a szerencsétlen csak a nyári hónapokban dolgozott, legyen ez mondjuk 6 hónap, és ha csak az éves minimálbért kereste meg ezen 6 hónap alatt, akkor csak 6*11340Ft-al csökkentheti az adóját és nem pedig 12*11340 Ft-vel. Vagyis aki egyenletesen keres az jobban jár, a példában konkrétan 6*11340 Ft = 68040 Ft-al.

Célszerű tehát az idénymunkásoknak legalább 1 órát dolgozni a téli hónapokban (havonta),  ha nem akarnak ennyi pénzt elbukni (feltéve, hogy nyáron a minimálnál többet keresnek). Kitűnő lehetőség a hólapátolás vagy a forgalomszámlálás. 1 óra munkával 11340 Ft megspórolható, valamint az 1 órára is fizetnek egy kicsit. Nem is rossz órabér.

Nem egyszerű. Számolgatni kell, hogy megéri-e egyáltalán dolgozni. Móka és kacagás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr101734772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása