HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Szanyi Tibor sem érti - a 10%-os gázáremelés

2010.03.25. 17:02 adótfizető

Kedves Tibor!

El kell dönteni , hogy szocializmusban akarunk élni vagy kapitalizmusban. Ez utóbbiban úgy szokás, hogy egy szolgáltatásnak - így a gáznak is -  ki kell fizetni az árát.

Ha az ukrán példához hasonlóan nem engedjük be a lakossági piacra a valódi árat és csinálunk egy állami céget, ami benyeli a veszteséget, akkor a gáz árát minden adózó fizeti és brutálisan nagy veszteséget termelünk vele. Na ekkor szokták elzárni az oroszok a csapot, mert az importőr nem tud fizetni.

Tudom, hogy ez most választás előtt kicsit kellemetlen (-4% szavazat), de attól még így van.

Szóval el kellene dönteni.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr941868177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DELI 2010.03.26. 12:50:56

Teljesen igazad van! Még szerencse, hogy jött ez a gázár emelés, így Szanyinak lehetősge nyílt, hogy bebizonyítsa - márpedig ő az emelés ellen van. De azért azt se felejtsük el, hogy ha az MSZP - aminek egyik legfontosabb politikusának tartja magát Szanyi - úgy gondolta volna, hogy a gázár legyen államilag szabályozott (ami korábban is borzalmas vezsteséget termelt, amit adókból, kölcsönökből fizettünk ki) akkor azt lett volna módja átverni az Országgyűlésen. Remélem átlátnak az Újlipótvárosi szavazók Szanyi választási ügyeskedésein, és végre egy jobban a helyi életet ismerő és képviselő jelöltre adják majd le voksukat!
süti beállítások módosítása