HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

A kettős állampolgárság - Kolozsváron is fogunk kampányolni?

2010.05.02. 23:10 adótfizető

Narvacsics Tibor:

"A fideszes politikus szólt a kettős állampolgárság megszerzésének lehetőségeiről is. Úgy vélte: számukra biztosítani kellene a választójogot is, ha Magyarországon lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek. "

Úgy látom igazam lesz. Nem lehet leválasztani a szavazójogot az állapolgárságról. Az attól a pillanattól él, amint kap valaki egy lakcímkártyát és elmúlt 18 éves (és állampolgár), merthogy ezzel bekerül a választói névjegyzékbe. Nincs rá jogalap, hogy ne kerüljön bele.

Biztos jó ez így? Nem lesz ebből baj?

Ha így megy tovább akkor Kolozsváron is kampányolni fogunk a helyi magyar állampolgárok szavazataiért. Még óriásposzteren is. Nem lesz ez vicces?

Tényleg értjük?

Azt is értjük, hogy ha ezt megtesszük, akkor visszacsinálni nem lehetséges? Állampolgárság elvételére és a szavazójog tömeges korlátozására ugyanis nincsen semmilyen jogalap.

 Nem tudom erre gondolt-e Viktor, amikor azt mondta, hogy "mindenki hozzon még egy embert".

 

Szólj hozzá! · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr141969952

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem offshore-lovagnak való vidék 2010.05.07. 19:39:16

Simor elmozdításának helyességét az fogja igazolni, ha az új kormány a saját kinevezéseinél is ugyanazt a mércét alkalmazza. (Fotó: Reuters) "Nem offshore-lovagok szálláshelye" - utalt hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján Orbán V...

Trackback: Kettős állampolgárság: nemzeti, nem pártérdek 2010.05.07. 19:38:41

Nemzet akkor is volt, amikor nem lehetett szavazni, és valószínűleg akkor is lesz, ha már esetleg a demokrácia nem lesz divatban.  „Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság lesz” - Semjén Zsolt nyilatkozata szerint az új korm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása