HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Tabuk dőltek ma meg

2010.06.08. 21:33 adótfizető

Viktor programjában (szerintem ez a valódi kormányprogram) számos olyan tabut döntött le, amit a szocik sosem mertek volna megszavazni és nem is mernek a jövőben sem.

Ezek:

1, A minimálbér is adózik (igaz csak később).

2, 1-kulcsos lesz az SZJA (bár nem tudjuk, hogy mi a kulcs alapja, de sebaj).

3, Szemétadók eltörlése.

Igaz vannak még szabadon válaszható paraméterekt a felvázolt rendszerben (nehogy baj legyen), de összességében ezek jó intézkedések.

A gond a bevételi oldal erőteljes növelésével van. Nem hiszem, hogy egy szektorra rá lehet verni a balhét. Lehetne informatikai adó, hiszen az informatikai iparban magasak a fizetések. Érdekes kérdés, hogy a pénzügyi tanácsadással foglalkozó cégeknek vajon többet kell-e fizetni?

Nem tiszta a kép, de a 200 Mrd HUF túlzás. Semmi osztalékja nem lesz az OTP-nek. Adhattunk volna a MOL-nak is egy ilyen fülest.

A közüzemi díjakat sem lehet befékezni. Orosz barátainknak a földgázért fizetni kell (dollárban), nincs mese. A Gazpromot nem érdeklik az itteni változások. Kérik a gáz árát. Ha nem kapják meg, akkor nem adnak. Ha az importőr nem kapja meg az importgáz rendes árát és még egy kis nyereséget, akkor pedig nem fog importálni. Üresek lesznek a tárolók, mert nem lesz érdeke megtölteni. Itt óvatosnak kellene lenni.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr142067478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása