HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

A "szabadságharc" féléves távlatból

2011.01.02. 00:20 adótfizető

Akkor is leírom a véleményemet, ha ezzel az új médiafelügyelet büntetését váltom ki, merthogy úgysem tudják rajtam a millákat majd behajtani.

Azt lehet most látni a gazdaságot figyelve, hogy az állam a hiányfinanszírozási igényeit a következő forrásokból fedezi:

1, Forint államkötvények - itt 8% körüli kamatot kell fizetni hosszabb távon. Viktor szabadságharca kb 3%-os kamatfelárat eredményezett. Ennek költségei több száz Mrd Ft nagyságrendben mérhetőek. Én még emlékszem arra, hogy Varga Mihály szerint a szocialista kormány (illetve Gyurcsány Ferenc személye - aki szerintem alkalmatlan vezetőnek) eredményezi a magas kamatkiadásokat és a távozásuk azonnal csökkenő kötvényhozamokban lesz mérhető.

2, Nyugdíjlopás - itt ugye egyszeri forrásról van szó, ami igen hamar elfogy.

3, Adóemelések - csak ideig-óráig működik.

Devizakötvény nincs, vagyis az IMF-től kapott eurotartalékokkal fogjuk refinanszírozni az állami devizaadóssságot kezdetben. Azonban ez arra teljesen nem elég, így hamarosan euróhoz kell jutni, amihez kötvénykibocsátás kell vagy óriási tételben forint eladása. Na ez utóbbi nem megy, mert jelentősen elrontaná az árfolyamot és a háztartások devizahitelei miatt további forrásokat vonna ki a gazdaságból. Azt is lehet tenni, hogy dollárkötvényt adunk ki és a dollárokat váltjuk euróra majd pedig bízunk benne, hogy nem fog a dollár jelentősen erősödni késöbb. A kérdés persze az, hogy vajon meg fogják-e venni a dollárkötvényeket és ha igen, akkor milyen kamaton. 5-6%-os kamat már fájó lehet, mert ekkor további eladósodás történik, hiszen a magyar gazdaság nem növekszik ilyen mértékben (forintban).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr382553351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása