HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

A Rogán-médiatörvény tanulsága: hamar munka ritkán jó

2011.01.08. 12:40 adótfizető

Sok szó esik manapság a Rogán-féle médiatörvényről. Érdekes lenne a folyamatot is részletesebben megnézni és levonni a tanulságokat:

A törvény egy egyéni képviselői beadvány (Rogán Antal törvénye). A tanulságok:

1, Kimaradt az egyeztetési fázis, erőből nyomták át.

2, A törvénynek nincs intézményi felelőse, a kormány sokáig nem akart kommunikációs pozíciót felvenni, hiszen nem kormányelőterjesztés volt. Az unióban viszont ez a trükk már nem jön be.

3, Még a kormányoldali képviselőknek is voltak kifogásai, de nem mertek hangosabbak lenni.

4, Semmi nem indokolta a siettséget.

5, A köztársasági elnök (Pali) nem gyakorolta a feladatát és nem küldte vissza a törvényt Parlamentnek és alkotmányos elemzést sem kért, pedig őt ezért fizetik.

6, Nem jó az a kommukáció, hogy az ellenzék a nemzetközi médiahadjárat oka. Az ellenzéknek ekkora befolyása a nemzetközi médiára nincsen. Hasonlóan nem jó a sértődött reakció ilyen helyzetben.

Szerintem ez törvény nem nagyon jött be. Nem volna szabad az egyéni indítványok világát továbbra is folytatni, mert döbbenetes, hogy több egyéni indítványos törvény született, mint amennyit a kormány terjesztett be, pedig utóbbinak erre a célra minisztériumi alkalmazottjai vannak. Az sem szerencsés, hogy rapid módon alkotunk törvényeket.

Hamar munka ritkán jó - szokták mondani.

3-4 hét elmegy ezzel a témával a 6 hónapos magyar EU elnökségből. Veszteség.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr872569394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása