HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

2012 április: Matolcsy György minisztert leváltják a pótköltségvetés benyújtása előtt

2011.08.24. 22:44 adótfizető

2012 áprilisát írjuk. Éppen csak megjelentek a negyedéves gazdasági makroadatok és kiderült, hogy nagy a baj. A költségvetés bevételi oldala tarthatatlan. A vállalt feladatok végrehajtása nem sikerült.

Néhányan szólnak Viktornak, hogy most tényleg baj van és jó lenne a mester helyett más típusú embert keresni és kérik, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének (NER) keretein belül próbáljon megoldást találni.

Délután leül Kövér Laci, Varga Mihály, Lázár János és Viktor, hogy döntsenek - mert az emelkedő állampapírhozamok miatt nem lehet tovább várni. Többen közölük idegesek, mert értik miről van szó.

Szijjártó Peti egész este dolgozik és készül a másnapi kommunikációs feladatra, de aludnia is kell. Jól tudja, hogy a pihent megjelenés szinte fél siker a kommunikációban, valamint azt is, hogy fáradtan könnyen hibázhat az ember. A tét nem kicsi: úgy kell beállítani a váltást, hogy tulajdonképpen a jó irányba haladtunk végig, csak hát ez a fránya nemzetközi válság gyűrűzik ezerrel.

Megköszönik a munkát Matolcsy mesternek, aki kap egy zsíros pozíciót valamelyik (állami) banknál. Varga Mihály kinevezése után a forint és a tőzsde is kisebb mértékben erősödik, megszorító csomagja bejelentése után nagyobb mértékben.

2 évet veszítettünk és néhány ezer milliárdot, de talán végre elindulunk a helyes irányba,

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr493178380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása