HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Lázár-féle banki stresszteszt.

2011.09.09. 19:33 adótfizető

Lázár János a kormányzópárt (ilyen 1 db van) frakcióvezetője banki stressztesztet végzett azzal, hogy kijelentette, hogy a 180 Ft = 1 CHF árfolyamon lehessen végtörleszteni a hiteleket. Nyilván ez kedvező azoknak, akiknek elárverezik a lakását/házát, mert ilyenkor egy végtörlesztés történik. Ők tehát kisebb veszteséggel szállhatnak ki a buliból.

Ekkor a bankokat persze óriási veszteség érné és a bankrendszer működési zavara csökkenti majd a gazdasági növekedést is.

Maga a jelenség érdekes. Van-e a bejelentésnek valóságalapja? Mivel a frakcióvezető mondta, ezért a piac érzékenyen reagál. Meg kellene tanulni végre a frakcióvezető úrnak, hogy nem beszélhet akárhogyan, mert nem ellenzékben politizál. A járulékos károk milliárdos nagyságrendűek, a bizalmi kár pedig nehezen becsülhető.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr503214330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása