HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Az MSZP és a gazdaságpolitika

2010.01.11. 21:34 adótfizető

Egyetértek azokkal, akik szerint az MSZP-nek nincsen gazdaságpolitikája. Pillanatnyi érdekérvényesítések döntik el, hogy hova menjenek a pénzek, ahogy Veres János pénzügyminiszter úr többször is elmondta: "ez politikai kérdés". A felelősség sosem volt a párt erőssége. Hasonlóan az öszödi beszéd utáni 10% költségvetési hiánynak sem volt felelőse. Gál Zoltán szerint: "A politika elbaszarintotta.". Nem. Ti baszarintottátok el. Egészen pontosan az MSZP baszarintotta el. Felelőtlenül költötte el az adóforintokat és a hitelforintokat. Gyakori szlogen az is, hogy most nem felelősöket kell keresni, hanem "össze kell zárni" - Kiss Péter kedvenc fordulata ez. Fel kellene nőni már. Ha pedig ez a társaság ennyit tud, akkor adjon teret a fiataloknak, akik többet tudhatnak. Kicsit tanulni is lehetne Békesi Úrtól aki értelmes és logikailag konzisztens dolgokat szokott mondani. Tudom persze, hogy a Veres János "vér a vérünkből", de ettől még alkalmatlan gazdasági irányító feladatra, amint azt Bajnai Gordon észre is vette. Azért alkalmatlan, mert képtelen a szakmai elveknek (pl: tartsuk be a költségvetést békeidőben) alárendelni a politikai akaratot (költsünk erre is meg arra is).

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr431664810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása