HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Balatonring: van erre 35.000.000.000 Ft közpénz?

2010.02.24. 23:03 adótfizető

Az állambácsi eddig áldását adta a jelentős közpénzt felemésztő projectre. Miért is? Többnyire azért, mert befolyásos szocialisták tolták az ügyet. De egy pillanatra tegyük félre az egyéni érdekeket és nézzük a valóságot.

Ahhoz, hogy ott futamot rendezzünk évente még 1.500.000.000 Ft-t ki kell fizetni mondjuk Mr. Smith-nek. Ezt is az állam fizeti. Hogy nyereség legyen belőle évente 3.000.000.000 Ft bevételt kell termelni, merthogy 3 Mrd - 1.5 Mrd = 1.5 Mrd lesz az egyenleg. Ez esetben 20 év alatt sem térül meg a befektetés, merthogy  jegybevétel egy olyan cégben keletkezik amiben az államnak 30%-a van. Érdemes összehasonlítani a Forma1-es költségvetéssel. Kiderül, hogy ekkora nyereséget az sem tud termelni, pedig ott 100%-ban az állami céghez kerül a jegybevétel és azt kicsit többen nézik.

Nem szabadna így bánni a közpénzzel gyerekek. Fel kellene már nőni és nagyobb tiszteletben kellene tartani az adóforintokat.

Hasonló ez a Sármelléki reptérhez. Mindenki támogatja, mindenki szereti, kivéve a fenntartóját, merthogy brutális veszteséget termel neki - és emiatt be fogja csukni. Ki fizesse ezt ki? Megint az állambácsi, a közös kedvencünk? Volt már ilyen, de azt szocializmusnak nevezték.

Fel kellene nőni gyerekek...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr711788216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása