HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

A budafoki kilakoltatás. Tanulópénz?

2010.06.20. 10:20 adótfizető

A Jobbik állítása szerint megpróbálta megvédeni az "áldozatul" esett családot.

A felfogás azonban téves és fogalomzavaron alapszik. Miért?

1,

"Azt mondta, hitelük még 2004-ből származott, akkor fodrász vállalkozóként dolgozott a kétgyermekes anya, és a költségek, a rezsi és a gyerekek nevelése miatt másfél milliós APEH-tartozásuk gyűlt össze. "Akkor már állandóan zaklatott az APEH, hogy elárverezik a házunkat, úgyhogy a tartozások kiegyenlítésére meg a ház felújítására az anyukám felvett tízmillió forint jelzáloghitelt.""

Ha valakinek tartozása van (ami azért lett, mert likviditási gondok vannak) akkor miért vesz fel 10 milliós jelzáloghitelt (ráadásul nem lakáshitelt hanem szabad felhasználásút!!!)?

2,

"Ezután egy behajtó céghez került a család tartozásának az ügye, amely az asszony szerint a Hanwha Banknál intézte el a hitelkiváltást. Ekkor már 15 millió forintról volt szó, és már a kezdőrészletek is havi 130 ezerre rúgtak. "Tudhatták volna, hogy nem fogjuk tudni fizetni, de a bank még jövedelemigazolást sem kért" - fogalmazott. Szerinte nem volt más választásuk, más bankhoz nem tudtak fordulni, egy másik pénzintézet például visszautasította a kérelmüket."

Miből gondolta, hogy ezt majd tudja fizetni?

3,

"Mivel euróban vette fel a család a kölcsönt, a gazdasági válság kitörésekor a havi törlesztőrészlet 200 ezer forintra nőtt, és ekkor már végleg adósságcsapdába kerültek: hol a számláikat fizették ki, hol a törlesztőrészletet, és személyi kölcsönt is vettek fel - magyarázta Tauzin Krisztina. "2009 márciusáig tudtuk fizetni a részleteket úgy-ahogy, utána nem.""

 

Szóval itt egy felelőtlen hitelfelvételi sorozatról van szó. Olyan ez mint amikor valaki a kocsijával tudatosan az árokba hajt, aztán meg elkezdi szidni az autó gyártóját.

Ha a hölgynek lett volna egy kis esze, akkor 1,5 M-nél megáll és kicsit kisebb lakásba költözik.

Középiskolában legalább a hitellel kapcsolatos ismereteket rendesen kellene oktani. Kamatos-kamat.

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr702095131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2010.06.22. 16:11:45

Szegény áldozat... felhalmoz másfél milliós köztartozást, majd felvesz rá 10 millás hitelt... csókolom, az pont 8,5-tel több, mint ami szükséges.
8,5 misi volt a felújítás? Abból azért elég komoly újjáépítést le lehet vezényelni...

Ha másfelet vett volna fel, akkor a havi törlesztő is csak 15%-a lett volna (azaz kevesebb, mint hatoda). Azt talán ki lehetett volna pengetni, de akár az APEH-től is lehetett volna részletfizetési lehetőséget kérni.

Csigorin 2010.06.22. 16:34:24

Mi a retekért kellett 10millát felvenni a másfél rendezéséhez? Hogy lett 15 a 11 és félből?
Meg mi a rákért kell euróban felvenni, ha még forintban sincs jövedelme?
Aztán sírnak...
Tücsök és a hangya esete, csak a mesében nem teszik hozzá hogy és utána a mocskos gonosz uzsorás kizsákmányoló hangya házát elvette az állam mert sanyargatta szegény tücsköt, és beköltöztették tücsökék népes rokonságát, akiket azóta hála a gondoskodó államnak nem lehet kilakoltatni. A hangya önerőből kisebb házat épített, amire ingatlanadót vetettek ki, hogy etessék a tücsköt.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.06.22. 17:59:20

@Csigorin: Amit leirsz, lehet hogy igaz, de hogy jön a témához? Itt most ki a tücsök és ki a hangya?

Mellesleg 1,5 milliós apek tartozást összeszedni azért nem kispálya.
Ezt gyerekkel magyarázni izléstelen és sértő.

Amúgy 2002-2004 körül egy ügyes fodrász simán megkeresett (jó helyen) 4-600 ezret havonta.
süti beállítások módosítása