HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Nyakó István és a memóriazavar

2010.02.06. 14:52 adótfizető

Miután az Alkotmánybíróság elmeszelte az ingatlanadót (, mert egy fércmunkának bizonyult) az MSZP szóvivője a kövezkező nyilatkozatot adta ki:

"Az MSZP a következő parlamenti ciklusban sem támogatja a központi ingatlanadó bevezetését - hozta nyilvánosságra a szocialista párt álláspontját Nyakó István. A szóvivő közleményben közölte: ingatlanadó nincs és nem is lesz, az MSZP akaratából biztosan nem."

Súlyos hiba, hiszen:

1, A 'sem' szó azt jelenti, hogy most sem támogatták. De akkor miért szavazták meg? Nem tudják, hogy mit szavaznak meg?

2, Sokkal jobb lett volna, egy olyan szöveggel kijönni, hogy nagyon sajnáljuk, hogy nem lesz ilyen adó, így a kieső 50.000.000.000 Ft-ot a gazdag réteg helyett kénytelen mindenki megfizetni.

 

Tudomásul kellene venni, hogy a modern adórendszernek egyik alapeleme az érték alapú ingatlanadó. Tetszik vagy sem, ebben a Lajosnak igaza van. Olyan adókat kell csinálni, amelyet lehetőleg mindenki fizet, de erejéhez mérten különbözőképpen. Pl 50 nm-es panelra lehet havi 500 Ft az adó és 200 m2 budai villára havi 35000 Ft. Sok kicsi sokra megy.

Tudja valaki, hogy a FIDESZ milyen vagyonadót akar?

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr81734147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása