HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

16%-os SZJA, ötletbörze nagyoknak...

2010.06.06. 20:42 adótfizető

Peti bejelentette, hogy a kormány bizony gondolkozik a 16%-os egykulcsos SZJA-n. Ez valóban üdvözlendő irányzat lenne, de ez ebben évben ez nem hoz semmit, mert adókat nem lehet egyik hónapról a másikra változtatni és év közben amúgy sem volna szerencsés. Legkorábban augusztusban léthetne ez hatályba.

De a legnagyobb baj az vele, hogy nem lett kiszámolva a hatása, azaz, hogy ha összesen kevesebb lesz az SZJA bevétel, akkor a hiányt miből pótóljuk ki? Ezt nem lehet péntekről-szombatra kiszámolni.

Nem biztos, hogy az IMF-nek tetszeni fog ez a móka.

Valami mást is kell mondani, olyat amit mindenki megért (kevés számolás kell hozzás) és a kiadási oldalon jelent 200 Mrd Ft-os csökkentést. Általában ez a politikusok rémálma, mert ezek érdeksérelmekkel járnak.

Mi van ha nem jó az akcióprogram?

1, 6%-os benzináremelés a jövő hónaptól

2, 23-25%-os gázáremelés pár hónapon belül (amúgy 15%-lenne) (Ez az amire Peti azt szokta mondani, hogy semmi alapja a gázáremelésnek és a FIDESZ csökkenti majd a rezsit.)

3, Meginduló infláció és jegybanki kamatemelés, ami az államkötvények kamatát is növeli.

Ezzel játszanak most a kormánypolitikusok.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr682061235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása