HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Matolcsy: 700.000 ember dolgozzon a turizmusban?

2010.07.18. 12:16 adótfizető

A következő tíz évben meg kellene kétszerezni a nemzeti jövedelmen (GNI) belül a turizmus teljesítményét és részarányát, meg kellene duplázni, 700 ezerre növelni az ágazatban lévő munkahelyek számát és jelentősen kell javítani a turizmus versenyképességét - sorolta javaslatait Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter...

/fidesz.hu/

Kedves György!

Szerintem hosszú távon nem lehet matematika- és közgazgaságtanmentes gazdaságpolitikát folytatni, amelynek az alapja az erős verbalizmus.

700.000 munkahelyet a versenyszféra nem tud létrehozni az országban a turizmus keretein belül. Ha meg tetszik nézni, hogy az országkockázati feláraink hogyan alakultak mióta Ön a miniszter, akkor arra a következtetésre jut, hogy valami itt nincsen rendben. Viktor pontjaiból, amelyek relevánsak a gazdaságra, elfogadva szinte semmi nincsen. Sajnos azonban reformértékű elem azok között sincs.

Nincs mese: hozzá kell nyúlni a költségvetés kiadási oldalához és az egykulcsos SZJA-t el kell felejteni, mert rövid és középtávon a járulékok csökkentése teremthet munkahelyeket.

De ez esetben is gondoskodni kellene a TB kassza hiányáról.

Szóval lehet erősen kommunikálni, de előbb-utóbb (és inkább előbb) le kell tenni az asztalra valamit.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr882158581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása