HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Miért bukik meg az állami nyugdíjpillér?

2010.10.25. 23:23 adótfizető

A válasz meglehetősen egyszerű: az emberek pontosan tudják, hogy a magánnyugdíj örökölhető, viszont az állami nem (ezért van most még kvázi egyensúlyban). Emiatt a rendesen befizetők maradnak majd a magánrendszerben, hiszen nem szeretnék, ha a 40 év alatt felhalmozódó kb 20-30 M Ft-nak megfelelő pénzüket az állam bácsi benyelné, ha netalán történik velük valami. Fontos a család.

Az alig fizetők (minimálbéresek) mennek az állami pillérbe teljesen, emiatt pedig mivel a nyugdíj összege nem arányos a befizetéssel, és ők sokan lesznek ott, törpenyugdíjak keletkeznek tömegével. Arra számíthatnak esetleg, hogy a politikának az fáj és nyugdíjat emel a bejövő adókból, ha akar/tud.

Sajnos azonban 20-30 év múlva (ez már csak 6 ciklus!) olyan mértékű lesz az állami pillér hiánya, hogy évente (!) 1000 Mrd Ft - 1500 Mrd Ft-ot bele kell tenni valahonnan (adókból). Ez óriási összeg.

Ez volt most a tét és egy jó tucat szeget belevertek a nyugdíjrendszer koporsójába a kedves forradalmi képviselők, akiknek fogalmuk sem volt róla, hogy miről is döntöttek.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr582399336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása