HTML

teccik-erteni

Sorra veszem az közélet és az állam működésének zavarait és javaslatot teszek egy normálisabb működésre. Remélem sokak számára kiderül, hogy ebben az országban miért nem tudunk európai módon közszolgáltatásokat biztosítani és mi erre a megoldás.

Friss topikok

Linkblog

Én bizony maradtam: kapitalista vagyok.

2011.02.01. 22:29 adótfizető

Sokan 89 tájékán a TV sorozatokat nézték és nem vették észre azt a hírt, hogy Kádár elvtárs meghalt. Viktor sem vette észre.

A kilencvenes években tudatosult bennem, hogy kapitalizmust akarunk itt felépíteni, annak minden előnyével és hátrányával. Sokan ezt szociális piacgazdaságnak is nevezték, pedig hát ez kapitalizmus. Valami olyasmit akartunk, mint amivel Bécs környékén lehet találkozni. Nem lehet kapitalizmust és szocializmust egyszerre is csinálni. Kapitalizmus lényege, hogy mindenki saját magának és persze a családjának termeli meg a pénzben megtestesülő javakat és az adórendszeren keresztül érvényesül a szolidaritás. De a nyugdíjrendszerben nem lehet szocializmus, ahogy az most érvényesül. Amíg nincs egyértelmű kapcsolat a befizetett járulékok és a nyugdíj összege között, addig nem érdemes járulékot fizetni, mert az  algoritmus mindig a népszerűséget hajszoló politikusok játékszere lesz kis hazánkban.

Nem vagyok benne biztos, hogy több, mint 100000 embert kuláknak tehet tekinteni. Innentől kezdve az az érdekem, hogy minimalizáljam a járulékfizetésemet és az abból adódó Matolcsy-féle veszteséget, amit eddig munkaadói nyugdíjjáruléknak hívtak.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etelkozbol-jottunk.blog.hu/api/trackback/id/tr212632213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása